4 januari 

Våra tänder är nu lagade och kostade oss 2500:- sek och hemma hade det kostat ca 12-15 000:- sek!


Vi kör genom tätbefolkade förorter söderut och bilarna blir äldre och åsnorna flera. Det går inte fort då bilar, bussar och lastbilar stannar i ett kör. Längs bygatorna puttrar tarjinerna och grönsaks- och fruktstånden är många.

Vi kör bara 90 km till Tiznit där vi lätt hittar plats på campingen. ”Vi” är numera en ”plåtis” till då Kjell & Britt vill röra på sig och se mer än bara Agadir.
 

Kommun och campingen bjudet på lite kaffebröd, coscos och dricka (alkoholfri) för att fira in det nya året. Flera tal, på franska, och musik inramade festen.

 

Vi gör ett par vändor på byn och köper diverse frukt & grönt. T.ex. så kostar oliverna bara 15.50:- sek per kilo och mandarinerna 90 öre per kilo vid köp av minst 3 kilo!


Lite större matinköp görs vid Marjane i Agadir - en stor affär typ ICA Maxi - där priserna är hyfsade och kvalitén bra.
 

Vi lämnar Tiznit efter 4 dagar, varav 2 var regndagar, till förmån för havsvägen ner mot Sidi Ifni. ( 80 km) Vi stannar till vid Aglou Plage och tittar på fiskarstugorna som är huggna ut berget. Sedan kör vi längs havet till en annan fiskeby där vi fricampar och det redan stor 5-6 husbilar.

 

Ytterligare 2 mil söderut ligger Sidi Ifni där vi väljer samma camping som senast då den ligger skyddad från de fuktiga vindarna från havet. Det är betydligt färre husbilar i år på campingarna än tidigare år. Det finns 4 campingar i byn som ligger på var sin kulle om dalen där campingarna är. 


Vi går upp för de kraftiga backarna till huvudgatan och Britt köper en stor kalkonfilé på 1,2 kg för 60 DH/kg. Det är Kjell som grillar och de bjuder oss på denna läckerhet.

Lugn dag med  molnig fm men sedan kommer solen och värmen. Dock hade vi +16 på natten! Till eftermiddagsfikat blev det bakelser för 3:- sek styck mot 12:- sek i Agadir!
 

Tonåringarna har andra nöjen än hemma då de utövar gymnastik på stranden och hoppar omkring på barr och räck.


Tiggare och sniffare kommer fram till staketet på campingen och ber om pengar eller kläder. Fattigdomen är påtalande!

Innan vi åker från Sidi Ifni 14 januari går vi på marknad på lördagen. Berit är nu (nästan) frisk men nu är det min otur att ärva influensan. Hostmedicin för 25 DH och tre ”dundertabletter” för 75 DH ska hjälpa mig att överleva!